Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
close

Artikler

Publisert

Artikler

Studenter på oppsynstur med politiet og kystvakten

Kystvaktskipet K/V Titran ligger ved kai i Namsos klar for ekskursjon med studentene på årsstudiet i natur- og kulturminneoppsyn ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT). I tillegg er politiet representert ved miljøkoordinator Nils Roger Duna (Nord-Trøndelag politidistrikt).

På reptilmesse i København

Arbeidsgruppen for bekjempelse av handel med truete arter innenfor Baltic Sea Task Force, arrangerte sitt tiende og siste møte i begynnelsen av oktober. Denne gangen ble møtet arrangert på hovedpolitistasjonen i København. Møtet var hovedsakelig lagt til København på grunn av en større salgsmesse for reptiler som ble arrangert i nærheten.

Pasienthotell i Stavanger i grus

I løpet av 2005 var nytt pasienthotell og parkeringshus ved Stavanger Universitetssykehus (SUS) under oppføring. Fredag 5. august om morgenen ble fire veggelementer i betong montert i hotellbyggets 3. etasje. Ca. kl. 11:00 samme dag raste deler av hotellbygget sammen.

Norsk maleri vendte hjem

I januar 2007 kom det via Interpolsystemet melding om at det etter all sannsynlighet befant seg et maleri i Norge som var meldt stjålet i Tyskland. Eieren av maleriet hadde blitt frastjålet dette høsten 2004 og hadde nylig funnet på Internett at det var solgt på offentlig kunstauksjon i Oslo oktober 2005.

Laksen i Jølstra

Riksadvokaten har opprettholdt henleggelse i sak om vassdragskriminalitet. Et eleveierlag anmeldte i perioden 1998–2005 et energiverk for tolv brå endringer av vannføringen i elva Jølstra, slik at fiskeyngel strandet og døde. Sogn og Fjordane politidistrikt henla samtlige anmeldelser etter bevisets stilling i desember 2005.

Kystverkets organisering og ansvar

Kystverket er Fiskeri- og kystdepartementets etat for sjøtransport, sjøsikkerhet, havner og beredskap mot akutt forurensning. Kystverket arbeider aktivt for en effektiv og sikker sjøtransport gjennom å ivareta transportnæringens behov for framkommelighet og effektive havner. Kystverket forebygger og begrenser skadeeffektene ved akutt forurensning og medvirker til en bærekraftig utvikling i kystsonen.

Gamle mynter – falske og ekte, eller ulovlige og lovlige

Hvert år skifter hundretusener med gamle mynter eiere i samlermarkeder verden over. Det er bare å logge seg inn på en hvilken som helst internasjonal Web-auksjon med mynter som gjenstandskategori for å få tilgang til markedet.
Skriv ut Tips en venn
Språk Norsk - NorwegianSpråk Nynorsk
Bokmål Nynorsk
ØKOKRIM
Post: Pb. 2096 Vika, 0125 Oslo / Besøk: C.J. Hambros plass 2 C, 0164 Oslo
Tlf: 23 29 10 00
Faks: 23 29 10 01